charly_500x500

CHARLY

Hoi! Ik ben Charly en ik ben geboren op 19 maart 2018! Ik ben op zondag 17 juni in Kattenparadijs Mispoes komen wonen. In het begin vond ik het nog wel een beetje eng, ik had er ineens 7 broertjes en zusjes bij! Gelukkig was iedereen heel lief voor me en hoor ik nu helemaal bij de groep! Het liefst speel ik met muisjes, met de bladeren uit de tuin en met Taco. En ik vind het heerlijk om geaaid te worden door iedereen die op bezoek komt! Omdat ik klein ben slaap ik nog veel, dus als je me in actie wil zien kan je me het beste in de ochtend of het einde van de middag komen bezoeken. Tot snel!

noodle_500x500

NOODLE

Hallo, mijn naam is Noodle en ik ben geboren op 5 september 2017. Ik ben het zusje van Taco. In tegenstelling tot Taco ben ik een stukje rustiger, ik ben ook een echt meisje. Ik speel graag veel maar me laten aaien vind ik nog een beetje spannend. Ik woon hier nog maar net maar ik heb het hier nu al ontzettend naar mijn zin! Komen jullie snel met me spelen?

taco_500x500

TACO

Hallo allemaal, ik ben Taco en ik vind mijzelf al een hele grote jongen. Ik spring overal op en af, en niet alleen op alle speeltoestellen die in het paradijs aanwezig zijn. Nee, ik spring ook graag op alle andere katten. Met Japie en Simba kan ik het goed vinden en ik zie hen dan ook als mijn grote broers. Me laten aaien vind ik ontzettend lekker en ik ben altijd wel in voor een spelletje. Tot snel!

japie_500x500

JAPIE

Hoi allemaal, ik ben Japie en ik ben geboren op 19 april 2017. Sinds de komst van Taco en Noodle ben ik ineens niet meer de kleinste! Nou zo zie ik er ook niet meer uit, want ik ben nog geen jaar oud maar al een flinke jongen! Dit komt omdat ik graag de Bossche bollen van je bord steel als je even niet oplet en de slagroom van de warme chocomel aflik. Mijn beste vriend hier is Simba, die houdt net zoveel van lomp doen als ik. Samen rennen we het hele café door en daardoor sneuvelen er hier en daar nog wel eens suikerpotjes en vazen. Gelukkig vind ons baasje dat niet erg en kunnen we zoveel spelen als we willen. Als ik dan ga slapen kruip ik het liefst tegen grote Simba aan, dat ligt zo lekker zacht!
sushi_500x500

SUSHI

Sushi is een lapjespoes, geboren op 2 augustus 2016. Ze is de jongste dame van het kattenparadijs. Ondanks dit feit, doet ze niet onder aan alle andere katten. Ze is een pittig poesje met een eigen wil en vanaf dag 1 al erg lief voor haar mede-inwoners. Na een heftig en zwaar ziekbed nadat ze bleek vol te zitten van lintwormen, is ze dankzij de goede zorgen van Leon van Dieren Dokters Den Bosch weer helemaal opgeknapt!

Sushi is dol op kip en houd van spelen, heel veel spelen! Daarnaast is ze sinds ze bij ons is komen wonen, verliefd geworden op Simba. Je ziet ze (bijna) nooit zonder elkaar. Kom jij binnenkort met haar spelen?

kaatje_500x500

KAATJE

Kaatje is de adoptie kat van Karien Soethout. Dit is haar verhaal;

‘Hallo ik ben Kaatje en ik ben samen met mijn broertje Simba van een boerderij in Liempde gekomen. Niemand wilde mij hebben en daarom mocht ik mee naar Mispoes, toen begon mijn leven pas echt. Ik was helemaal onder de indruk, het leek wel een kattenparadijs. En toen kwam er iemand en die wilde mij adopteren! Nu heb ik een adoptiemoeder en ze heet Karien Soethout.
Ze was gelijk verliefd op mij en ze heeft me haar bijnaam gegeven: Kaatje!
Ze zei dat ik niet bij haar kan wonen maar wel haar naam mag dragen.
Nou ben ik helemaal gelukkig en blij dat ik ook een Mispoesje ben.
Liefs Kaatje & Karien Soethout’

Kaatje is het broertje van Simba. Hoewel we eerst dachten dat Kaatje een dame was, bleek later dat Kaatje eigenlijk een Kareltje was. Beide broers zijn geboren in mei 2016.

simba_500x500

SIMBA

Simba is het broertje van Kaatje. Hij is de beste vriend van Storm en vind alles leuk wat maar beweegt. Hij speelt graag buiten in de ren met zijn broer en met Zep en Storm, maar ook de andere katten vind hij wel interessant. Zo wil hij graag met iedereen vriendjes worden, al zitten sommige oudere poezen bij Mispoes daar niet altijd op te wachten.

Hij deelt graag kopjes uit aan de andere katjes om te laten weten dat hij ze lief vind. Je ziet Simba veel door het café rennen en stoeien met zijn vriendjes. Simba houdt erg van snoepen, wat helaas ook terug te zien is in zijn omvang 🙂

cleo_500x500

CLEO

Cleo is onze deftige witte dame die met haar felle miauw duidelijk maakt dat ze er is. Ze zit graag op schoot en houdt van vogels kijken in de ren. Ze heeft er zelfs al eens een gevangen!

Cleo is dol op kip en is wat rustiger van karakter. Ze wordt graag geaaid en is erg lief. In tegenstelling tot vele andere witten katten, is Cleo niet doof. Het liefst bevindt ze zich tussen de mensen en stoort zich dan ook nergens aan. Kom jij snel met Cleo knuffelen?

VERHUISD

mispoes_500x500

MISS POES (verhuisd)

zep_500x500

ZEP (verhuisd)

Zep kwam hier wonen toen hij pas 8 weken oud was. Zep is geboren in juni 2016 en zijn naam staat voor Zout En Peper, omdat hij zwart wit is. Zep is grootgebracht in een gezin met jonge kinderen, waardoor het een gesocialiseerde kater is die graag bij mensen op schoot zit en van aandacht geniet. Hij is nergens bang voor, ook niet voor onze grotere en oudere katten. Zep vind alles leuk, maar is vooral bezig met een afwisseling tussen slapen en ravotten met zijn vriendjes Storm, Simba, Kaatje, Sushi en Japie.

rene_500x500

RENÉ – GRUMPY CAT (verhuisd)

René the Grumpy Cat is de adoptie kat van Esther Grimmelikhuijse, dit is haar verhaal;

‘Koffie drinken met een kat op schoot èn dat in Den Bosch! Dat was de reden om een kat te adopteren bij Kattenparadijs Mispoes! Een naam had ik snel bedacht. De naam van mijn vader die vier jaar geleden is overleden. Hij hield van katten, had geen eigen kat maar paste vaak op katten van anderen.
Deze poes heb ik René genoemd omdat ik in haar karaktertrekken van hem zie: beetje op zichzelf, kat uit de boom kijken, snel lief voor vreemden, charmant en soms ook wat nors. Zij woont nu prima met de andere katjes bij Mispoes! Geniet van René alias Grumpy! Groetjes, Esther.’

René the Grumpy Cat is de liefste en de oudste poes van Mispoes!

nacho_500x500

NACHO – DE BOURGONDIËR (verhuisd)

Nacho is een prachtige en zachtaardige lapjeskat. Haar bijnaam is de Bourgondiër, want ze is dol op eten en graag zo veel en zo vaak mogelijk.
Zodra ’s ochtends de deur opengaat, staat ze klaar voor haar dagelijkse portie vlees.
Het is een echte snoepkont, dus als er kattensnoepjes worden uitgedeeld staat ze vooraan in de rij.
Ze miauwt heel luidt en houdt van geaait worden. Ze is zachtaardig van karakter, ze accepteert iedereen al vanaf het begin.
Als het heel erg druk wordt gaat Nacho op het dakje liggen van de kattenbakruimte.
Daar staat haar mandje en daar ligt ze dan ook het liefste.

storm_500x500

STORM (In Memoriam)

Storm is een kater, geboren op 1 november 2015 en is gedumpt naast de weg. Via via kwam Storm bij Mispoes terecht, waar hij vanaf dag 1 bevriend is geraakt met de broers Simba en Kaat en ook met Zep en Sushi. Ondanks zijn minder prettige start in zijn leventje, is hij sinds binnenkomst bij Mispoes ultra gelukkig en de baas van alle 8!

Helaas is er HCM bij Storm geconstateerd. Dit is een ernstige hartziekte die gepaard gaat met hartritmestoornissen. Het is onbekend hoe oud Storm hiermee kan worden. Door zijn conditie pakt hij dus vaak rust en slaapt hij veel. Het is dus ook belangrijk om Storm te laten slapen als hij in slaap is gevallen.

Helaas is Storm op 15 september 2017 overleden. Op 1 november 2017 zou hij twee jaar zijn geworden.